Künye İletişim
Facebook
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Yunanistan Kapı Vizesi Nasıl Alınır? Güncel Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Yunanistan Kapı Vizesi Nasıl Alınır? Güncel Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Yunan adalarında tatil yapmak isteyenler için kapıda vize uygulaması aktifleştirildi. Peki kapıda vize nasıl alınır, ücreti ne kadar? İşte detaylar…

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan Kapı Vizesi Nasıl Alınır? Güncel Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Türkiye Yunanistan arasında geçerli olan vize uygulaması devam ederken Yunan adalarını kapsayacak şekilde düzenleme getirildi. Buna göre Türkiye’den Yunan adalarına günübirlik ziyaret etmek isteyenlere en fazla 7 güne kadar kapıda vize uygulaması gerçekleşiyor. 

Konsolosluğa gitmeden ekstra uğraştırıcı bir vize başvurusu yapılması gerekmeksizin belirli Yunan adalarına gidebilirsiniz. Feribot ile yapacağınız geçiş sonrası birden fazla Yunan adasını gezerek tatilinizi değerlendirebilirsiniz. 

Sizin için Yunanistan kapıda vize uygulaması nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır konusunda bilgileri derledik. 

Kapıda Vize Uygulaması Nedir? 

Yurtdışı gezilerinde birçok ülkede vize uygulaması yapılır. Vize başvuruları ilgili ülkelerin konsolosluklarına yapılarak bir dizi inceleme gerektirmektedir. 

Yunanistan kapıda vize uygulaması kapsamında ise bu uygulamalar minimalize edilerek daha kolay temin edilir. Konsolosluk başvurusu gerekmeksizin online talepte bulunulmaktadır. 

yunanistan-kapi-vizesi-nasil-alinir-ucreti-ne-kadar

Yunanistan Kapı Vizesi Açıldı mı? 

İki ülke arasında gerçekleşen resmi görüşmeler sonucunda kapıda vize uygulaması başladı. Türkiye Yunanistan kapıda vize uygulaması 30 Mart 2024 tarihi itibarıyla aktif olarak devam ediyor. 

Günübirlik ya da kısa süreli Yunan adası gezileri için vize başvurusu yapılıyor. En fazla 7 güne kadar vize çıkıyor. Tek kişi olarak başvuruda bulunabildiği gibi tur ile gezi kapsamında da başvuru yapılabilir. 

Yunanistan Kapıda Vize Başvurusu Nereye Yapılır? 

Vize danışmanlık firmaları, gezi/seyahat acenteleri tarafından kapıda vize başvuruları alınmaya devam ediyor. Yetkili bir firma aracılığıyla başvuruların yapılması güveni arttıran unsur oluyor. Kişisel olarak bu firmalara başvuruda bulunup gerekli evrakların verilmesi yeterli oluyor. 

Gümrükteki yoğunluk ve tatil dönemine bağlı olarak belirli bir süre beklenmesi gerekiyor. Başvuru yapılan firma tarafından sizlere gerekli bilgilendirme ve sonuçlar sunulacaktır. Diğer taraftan bir seyahat firması ile anlaşırsanız tur ile gezi de düzenleyebileceğinizi unutmayın. 

Yunanistan Kapıda Vize Nasıl Alınır? 

Sanılanın aksine Yunanistan kapıda vize başvurusu çok kapsamlı ve zorlayıcı değildir. Tam tersine aracı bir firma ile anlaşarak süreci çok daha kolay hale getirebilirsiniz. Eğer tatilinizi Yunan adalarında geçirmek isterseniz, aracı bir firma bulup araştırdıktan sonra iletişime geçmek olacaktır. 

Firma tarafından gerekli güncel evraklar konusunda tarafınıza bilgi verilir. Evrakları tamamlayıp teslim ettikten sonra sürecin yoğunluğuna göre tarafınıza olumlu ya da olumsuz dönüş sağlanacaktır. 

Vize onayı çıktıktan sonra belirtilen tarihlerde feribot ile Yunan adalarına geçiş sağlayabilirsiniz. 

Yunanistan Kapı Vizesi için Gerekli Evraklar 

Birden fazla Yunan adasına geçişi sağlayan kapıda vize uygulaması için belirli evrakları tamamlayarak başvurabilirsiniz. Başvuru süresince evraklar değişebilmekle birlikte genel itibarıyla şu evraklar talep edilmektedir: 

  • Güncel halinizle çekilmiş olan 3,5 x 4,5 cm boyutlarında biyometrik fotoğraf. 
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi 
  • Otel rezervasyon belgesi 
  • Seyahat sigortası belgesi 
  • Maddi gelir beyanı 
  • Feribot bileti (Gidiş ve dönüş için) 
  • Vize başvuru formu. 

Evrakların eksiksiz ve güncel olarak temin edilmesi önem arz edip teslim edilmesi gerekir. Herhangi bir aksi durum olmadığı müddetçe Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ile gidebilirsiniz. 

Kapı Vizesi Red Olur mu? 

Başvuru yapılan aracı firmanın etkililiği, güncel olarak ülkelerin arasındaki ilişki, kişinin sunduğu formların geçerliliğine bağlı olarak değerlendirme yapılacaktır. 

Çok düşük olasılıkta olsa Yunanistan kapıda vize red yeme olasılığı yer almaktadır. Red verildiği takdirde vize başvurusu için yatırılan ücret geri iade edilmemektedir. 

Bireylerin bu aşamada eksiksiz ve doğru bilgiler sunduğuna emin olması gerekecektir. Aksi takdirde planladığınız tatiliniz için beklemeniz gerekebilir. 

Kapıda Vizeli Yunan Adaları Hangileri? 

yunanistan-kapi-vizesi-nasil-alinir-ucreti-ne-kadar

Genellikle Midilli kapıda vize şeklinde arama yapılan bu uygulamada birden fazla adayı gezebilirsiniz. Onay alan kapıda vize uygulaması Yunanistan’da şu adalara geçiş yapmanıza olanak sağlar: 

  • Rodos Sakız (Chios) 
  • Midilli (Lesvos) 
  • Meis (Kastellorizo) 
  • Kos (İstanköy) 
  • Simi Sisam (Samos) 
  • Kalimnos 
  • Leros 
  • Patmos 

Yukarıda bahsi geçen adalara vize tarihiniz aralığında gezebilirsiniz. Ancak Yunanistan’ın diğer şehirlerine kapıda vize uygulaması ile gezemeyeceğinizi bilmelisiniz. 

Vize süreniz dolduğu takdirde tekrar Türkiye’ye dönmeli ve yeni vize başvuruda bulunmalısınız. 

Yunanistan Kapıda Vize Ücreti Ne Kadar? 

Kapıda vize ücretleri gidilecek yere ve başvuru tarihine bağlı olarak değişiklik gösterir. Verilen bilgilere göre 10 adayı gezme olanağı sağlayan Yunanistan kapıda vize ücreti 60 € olarak belirlenmiştir. 

Aracı seyahat acentesinin isteyeceği ekstra bir ücret buraya dahil edilmemiş olup sadece Yunanistan yetkililerine verilecek ücret bilgisidir. 

Yunanistan Kapıda Vize 2024 – 2025 Sezonunda Devam Ediyor mu? 

30 Mart 2024 tarihinde başlayan Yunanistan kapıda vize uygulaması Eylül ayı itibarıyla devam etmektedir. Ülkeler arasında vizelerin kaldırıldığına dair bir bilgi sunulmamıştır.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcık Şerbeti Giray Karakterini Oynayan Kaan Taşaner Diziyle İlgili İsyan Etti!

Kızılcık Şerbeti Giray Karakterini Oynayan Kaan Taşaner Diziyle İlgili İsyan Etti!