Künye İletişim
Facebook
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Americano Nasıl Yapılır Hangi Malzemeler Gerekir? Kaç Dakikada Americano Yapılır?

Americano Nasıl Yapılır Hangi Malzemeler Gerekir? Kaç Dakikada Americano Yapılır?

Americano nasıl yapılır? Kahve severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan americano kahvede sert içim tercih edenler için doğru bir tercihtir. Peki americano yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte kusursuz bir americano için gerekli malzemeler ve detaylar;

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Americano Nasıl Yapılır Hangi Malzemeler Gerekir? Kaç Dakikada Americano Yapılır?

Americano nedir? Americano, Espressonun sıcak su ile karışmasıyla meydana gelen bir kahve çeşididir. 

Bu yöntemle hazırlanan Americano kahvenin hacmini arttırarak yoğunluğunu azaltıp tadını daha yumuşak hale getirme şeklidir. 

İkinci Dünya Savaşı zamanlarında askerlerin espressoyu seyrelterek içmeleri sonucu ortaya çıkmış bir kahvedir. Amerikalıların damak zevkine uygun bir hale geldiği ve popülerlik kazandığı için Americano ismini almıştır. 

Kafe ve restoran menülerinde sıklıkla karşılaşılan americano sabah canlandırıcı ve zihin açıcı özelliğinden dolayı tercih edilir. Peki kusursuz Americano nasıl yapılır? İşte püf noktaları; 

İlk adım kaliteli bir espresso hazırlamaktan geçer. Bir birim espresso genellikle 2 birim su ile karıştırılır. Fakat bu oran kişinin damak zevkine göre değişiklik gösterir. Kullanacağınız kahvenin taze olması espressonun kalitesini doğrudan etkileyecektir. 

Hazırladığınız espressoya kaynamış fakat 90-95 derece arasında soğutulmuş sıcak su eklemelisiniz. Sıcaklığı ayarlamak oldukça önemlidir. Suyunuz gereğinden fazla sıcak olursa kahve acılaşır. Fazla soğuk olursa kahvenin tadı baskılanır ve kahve lezzetini alamazsınız.

Espresso ve sıcak suyu bir bardağa aldıktan sonra çok hafif hareketlerle karıştırmalısınız. Bu karıştırma kahve ve suyun homojen karışmasına yardımcı olacaktır.

Americanonun lezzeti tamamen kişiye bağlıdır.daha sert bir americanoya ihtiyaç duyuyorsanız espressı ve su oranını iyi dengelemelisiniz. Espressonun sertlik derecesi ve aromalı olup olmamasına göre yapacağınız kahvenin lezzeti değişir.

Dilerseniz son olarak kahvenize şeker veya krema ile lezzetlendirebilirsiniz. 

Soğuk Americano Nasıl Yapılır? 

İlk olarak kaliteli bir araç ile espresso hazırlanır. Moka pot ya da espresso makinesinde hazırladığınız espressoya yarım fincan kadar sıcak su eklenir. Kahvenin iyice özdeşleşmesi sağlanır. 

Burada su miktarı kişiye göre değişebilir. Espressonun üzerine yavaşça soğuk suyu dökebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak buz ve tatlandırıcılar da eklenebilir. Yaptığınız karışımı iyice harmanladıktan sonra kahveniz servise hazır. 

Mükemmel bir Americano Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Kusursuz bir americano yapmak kahve ve su oranını iyi tutturmaktan geçer.

Özellikle suyun sıcaklığını doğru ayarladığınızda kahvenizin tadına doyamayacaksınız. Evde americano hazırlayacaksanız eğer ekipmanları doğru kullanmanız önemlidir. 

Evde kusursuz bir americano için espresso makinesi, french press veya moka pot yeterli olacaktır.

 Evde americano hazırlayanlar için ideal oran 1-2’dir yani bir birin espresso 2 birim su kullanılır. 

Espressonuzu hazırladıktan sonra suyu eklerken oldukça dikkatli olmalısınız. Suyu eklerken yavaş hareket etmek kahvenin üst katmanının bozulmasını engeller bu da doğrudan lezzeti değiştirir. 

Kişisel tercihler için şurupları tatlandırıcı ve şekerler tercih edebilirsiniz fakat gerçek bir americano tatlandırılmadan içilendir. 

Sık Tercih Edilen Americano Çeşitleri Nelerdir? 

Genellikle sabahları tercih edilen ve kahve severlerin favorisi olan lezzet americanonun çeşitleri nelerdir?

Soğuk americano: espresso ile soğuk suyun karışmasıyla oluşur. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilen bir kahve çeşididir.

Mocha americano: sıcak americanoya çikolata sosu veya çikolata tozu eklenerek yapılır. Kahve ve çikolatayı bir arada sevenler için güzel bir tercih olacaktır.

Vanillia americano: vanilya özütü veya vanilya aromalı şurup ile hazırlanan americanodur. Tatlı kahve sevenler için iyi bir tercihtir. 

Herkesin damak zevkine uygun bir americano bulmak mümkündür. Kişisel tercihlere göre kahveye eklenen soslar ve tatlar değişiklik gösterebilir. 

Americano Kaç Kalori? 

Beslenmesine dikkat edenler ve kalori hesabı yapanlar için kahvelerin bile kalorisi oldukça önemlidir. 

Sıcak su yardımı ile hazırlanan bir fincan americano 14 kaloridir. Ancak içine ekleyeceğiniz tatlandırıcı, şeker, şurup ve kremalar kalorisini değiştirebilir. Kilo kontrolü yapmak isteyenlerin en çok dikkat etmesi gereken nokta şekersiz ve mümkün olduğunca sade bir americano tercih etmektir. 

Küçük boy bir americano da 6 kalori, %67 karbonhidrat, %33 protein bulunur. Orta boy tercih ederseniz kalorisi 10, büyük boy sade americano da ise 14 kalori besin değeri olacaktır. sütlü americano tercih edecekseniz mutlaka sütün yağsız veya yarım yağlı olmasına dikkat etmelisiniz.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun'da Eşini Gece Mezarlığa Götürüp "Burada Kendine Yer Beğen" Diyerek Silah Kabzası İle Eşine Vuran Koca Tutuklandı!

Samsun'da Eşini Gece Mezarlığa Götürüp "Burada Kendine Yer Beğen" Diyerek Silah Kabzası İle Eşine Vuran Koca Tutuklandı!