Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Kışlık Menemen Nasıl Yapılır? Kavanozda Menemen Tarifi

Kışlık Menemen Nasıl Yapılır? Kavanozda Menemen Tarifi

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemeni kavanozlarda saklayarak uzun ömürlü tüketebilirsiniz. En pratik kışlık menemen nasıl yapılır? İşte tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kışlık Menemen Nasıl Yapılır? Kavanozda Menemen Tarifi

Kışlık menemen, yazın taze sebzelerle hazırlanan bu lezzetli tarifi kış boyunca sofralarınıza taşımanızı sağlar. Kavanozda saklanan menemen, pratikliğiyle kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde kolayca hazırlanabilir. Kışlık menemenin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını sizler için derledik.

Sofralara Lezzet Katan Kışlık Menemen Tarifi

Kışlık menemen yapımı için öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler: 5 kilogram domates, 2 kilogram yeşil biber, 1 su bardağı sıvı yağ ve tuz. 

İlk olarak, domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Ardından yeşil biberleri çekirdeklerinden temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. 

Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Biberleri ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra doğranmış domatesleri tencereye ilave edin. 

Domatesler suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Karışım kıvam aldığında tuzunu ekleyin ve bir iki dakika daha pişirin. 

Menemen harcınızı sıcakken sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun. Kavanozların ağız kısmını iyice temizledikten sonra, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. 

Soğuyan kavanozları serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Kışlık menemen, açıldığında taze yapıldığı gibi lezzetli kalacaktır.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?