Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler MasterChef Manisa Kebabı Nasıl Yapılır? Manisa Kebabı Tarifi Nedir?

MasterChef Manisa Kebabı Nasıl Yapılır? Manisa Kebabı Tarifi Nedir?

5 Eylül Perşembe akşamı MasterChef Manisa programıyla ekranlara geliyor. Mavi ve kırmızı takım Manisa Kebabı yaparak birinci olmaya çalışıyor. Peki Manisa Kebabı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MasterChef Manisa Kebabı Nasıl Yapılır? Manisa Kebabı Tarifi Nedir?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Manisa özel bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Manisa’ya özgü yemeklerin yapıldığı programda yarışmacılar kapışıyor. Menü içerisinde yer alan Manisa Kebabı ise birçok izleyicinin dikkatini çekiyor. 

Manisa Kebabı nasıl yapılır, tarifi nedir araştırılıyor. Sizler için bu tarifi anlattık. 

Manisa Kebabı Nasıl Yapılır? MasterChef Manisa Kebabı Tarifi Nedir? 

Mutfağınızda malzemeleri hazır ettikten sonra 45-50 dakika içerisinde Manisa Kebabı yapabilirsiniz. 

Malzemeler 

  • 500 gram dana eti 
  • 2 adet soğan 
  • 3 yemek kaşığı galeta unu 
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 adet sarımsak 
  • 4 adet tırnak pide 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 4 yemek kaşığı yoğurt 
  • 4 adet biber 
  • 2 adet domates 
masterchef-manisa-kebabi-nasil-yapilir-manisa-kebabi-tarifi-nedir

Manisa Kebabı Yapılışı 

Köfte için öncelikle eti, ince doğranmış soğanı, galeta unu, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Homojen hale gelen köfteleri uygun boyutlarda koparın ve çöp şişlere dizin. Çok kalın ya da çok ince olmamasına dikkat edin. 

Daha sonra hazırlanan köfteleri 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş köfteleri varsa döküm davada yoksa normal tavada her iki tarafı da kızarıp yenecek kıvam alana kadar pişirin. 

Sosu için tereyağı ayrı bir tavada eritin ve üzerine salçayı ilave edip kavurun. Suyunu ekledikten sonra sos kıvam alana kadar karıştırın. Hazır olan sosu ocaktan alın. 

Tırnak pideleri küçük dikdörtgen ve kareler halinde kesin ve servis tabağına yerleştirin. Üzerine yoğurt koyun ve hazırlanan sos ile pideleri iyice ıslatın. 

Pişirdiğiniz köfteleri de en üste ekleyin. Servis etmeden önce yağ eritin ve üzerinde gezdirin. Dilerseniz domates ve maydanoz ile süsleyin ve servis edin.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Erdem Kimdir ve Nerelidir? Sanatçı Mehmet Erdem Kaç Yaşındadır?

Mehmet Erdem Kimdir ve Nerelidir? Sanatçı Mehmet Erdem Kaç Yaşındadır?