Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Vol-Au-Vent Nasıl Yapılır? MasterChef Vol-Au-Vent (Volovan) Tarifi Nedir?

Vol-Au-Vent Nasıl Yapılır? MasterChef Vol-Au-Vent (Volovan) Tarifi Nedir?

4 Eylül Çarşamba akşamı ekranlara gelen MasterChef Vol-Au-Vent tarifiyle öne çıkıyor. Peki Volovan olarak da bilinen bu tarif nasıl yapılır? İşte tarife dair detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vol-Au-Vent Nasıl Yapılır? MasterChef Vol-Au-Vent (Volovan) Tarifi Nedir?

MasterChef Vol-Au-Vent tarifi şeflerin çıraklık yemeği olarak sunuluyor. Takımlar bu yemeği en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Peki Vol-Au-Vent tarifi nasıl yapılır

TV 8 MasterChef Vol-Au-Vent Tarifi Nasıl Yapılır? 

Malzemelerinizi hazırladıktan sonra kısa sürede yapmaya geçebilirsiniz. 30-35 dakikada tarif hazır olacaktır. 

Malzemeler: 

  • 15 adet milföy hamuru 
  • 200 gram mantar 
  • 500 gram tavuk göğsü 
  • 1 yumurta 
  • Yarım su bardağı mısır (konserve) 
  • 1 adet soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 kutu (250 gram) krema 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar 
  • 1 adet limon kabuğu 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 
vol-au-vent-nasil-yapilir-masterchef-vol-au-vent-volavan-tarifi-nedir

Vol-Au-Vent Yapılışı 

Milföy hamurlarının yumuşak kıvama gelmesi için 10-15 dakika kadar dışarıda bekletin. İnce ağızlı bir bardak ya da şekil verici ile 15 adet yuvarlak kesin. 15 yuvarlak hamurun 5’ini tabanda kullanmak üzere ayırın. Kalan 10 tane hamurun ortası delik olacak şekilde kesin. 

Yumurtayı sarısı ve beyazı ayrı olacak şekilde hazırlayın. Sarısını tepside yağlı kağıt üzerine dizilmiş beş adet hamurun kenarlarına (ortaya değil) sürün. Beş hamurun üzerine ortası delik olanları yerleştirin. Aynı işlemi kat kat üst üste uygulayın. Ortası boş olan bir kap elde etmiş olacaksınız. 

Hamurun alt tabanını çatal ya da bıçak yarımıyla delin. Kenarlarına yumurta sarılarını iyice geçin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. 

İç harcı için sarımsağı ezin, soğanı küçük küçük doğrayın. Tavukları kuşbaşı olacak şekilde doğrayıp bekletin. Mısırların suyunu süzüp bir kenara alın. Mantarları dilimli hale getirip limon kabuğunu da ince ince rendeleyin. Bir tavayı ocağa alıp zeytinyağı ekleyip ısıtın. İçerisine soğanı, sarımsağı atın ve soteleyin. 

Sotelenmiş malzemeleriniz üzerine tavuk etini ekleyin. Kavrulan tavuk etinin üzerine mısırı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Son aşamada tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malzemeleri karıştırdıktan ve pişmeye yakın hale geldikten sonra kremasını ekleyin sadece 2-3 dakika kadar pişirip ocaktan alın soğutun. 

Soğuyan harcınızı hamur kalıplarının ortasına dökün. En üstüne rendelenmiş kaşarları ekleyip tekrar fırına verin. Eriyen kaşarlardan sonra servis edin.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karides Kokteyl Nasıl Yapılır? MasterChef Karides Kokteyl Tarifi Nedir?

Karides Kokteyl Nasıl Yapılır? MasterChef Karides Kokteyl Tarifi Nedir?