Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler MasterChef Çalkama Nasıl Yapılır? Manisa Çalkama Tarifi Nedir?

MasterChef Çalkama Nasıl Yapılır? Manisa Çalkama Tarifi Nedir?

Yemek yarışma programı olan MasterChef çalkama tarifiyle ekranlara geliyor. Manisa’da yapılan programda yöresel yemek yapılıyor. İşte tarife dair detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MasterChef Çalkama Nasıl Yapılır? Manisa Çalkama Tarifi Nedir?

5 Eylül Perşembe akşamı TV8’de MasterChef Manisa bölümü ekrana geliyor. Manisa’nın meşhur yemekleri arasındaki çalkama bu akşam yarışmacılar tarafından yapılıyor. Peki Manisa çalkama nasıl yapılır? İşte tarife dair detaylar! 

Çalkama Nasıl Yapılır? MasterChef Çalkama Tarifi Nedir? 

Hamurun en güzel halini elde edebileceğiniz çalkama tarifi için malzemeleri hazırlayıp pişirebilirsiniz. 

Malzemeler: 

(Hamur için) 

  • 1,5 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı mısır unu 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  •  2 tam bir çeyrek oda sıcaklığındaki su
  • Tuz 

(İç Harcı için) 

  • 500 gram yeşillik (ıspanak olabilir) 
  • Yeşilliğin içi için 1 adet taze soğan 
  • 250 gram peynir (lor ya da ekşi olursa daha iyi olur) 

Tuz Çalkama Yapılışı 

İç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için verilen yeşillikleri ince ince doğrayın daha sonra tuz serpip suyunu salana kadar ovun. Suyunu salınca peyniri ekleyerek karıştırın. 

Hamur için ayrı bir kap içerisine normal unu ve mısır ununu karıştırın. Zeytinyağı ve tuzunu ekleyerek karıştırın. 2 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. 

Karışımın 2/3 kadarını yağlanan 30 cmlik fırın kabına iyice yayın. Üzerine iç harcını ekleyin ve yayın. Hamurun kalan kısmına çeyrek su bardağı su ekleyerek karıştırın. 

Bu harcı en üst kata yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Börülce Tarator Nasıl Yapılır? Börülce Tarator Tarifi Nedir?

MasterChef Börülce Tarator Nasıl Yapılır? Börülce Tarator Tarifi Nedir?