Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram Açıklaması: Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız! Instagram Kapalı mı Kalacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram Açıklaması: Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız! Instagram Kapalı mı Kalacak?

Erdoğan, Instagram'a getirilen erişim engeliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnstagram kapalı mı kalacak? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram Açıklaması: Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız! Instagram Kapalı mı Kalacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Instagram erişim engeli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız." dedi.

Instagram'ın açılıp açılmayacağı konusunda da dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Instagram açılacak mı? İşte detaylar…

VPN Kullanımı Büyük Tehlike Oluşturuyor

Erdoğan, Batılı kurum ve kuruluşların İsrail'e yönelik tavırları sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtığını dile getirdi.

Sosyal medya platformlarının İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını eleştiren içeriklere uyguladığı sansür tepkilere neden olduğunu söyledi.

İsrail'in vahşetini gizlemek ve Filistin halkının sesini kısmak için sosyal medya şirketlerinin çeşitli yollar denediği iddia edildiğini belirtti.

Instagram açılıyor mu? sorularına yanıt olarak yeni açıklamalar geldi. Özellikle kullanıcıların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Ücretsiz VPN kullananların kişisel bilgilerini çalınma riski taşıdığı konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Sosyal Medya Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ücretsiz VPN kullanmanın güvenlik açıkları yarattığını belirtti. 

Eraslan, "Ücretsiz veya güvenilir olmayan VPN sağlayıcıları, verilerinizi toplayarak üçüncü şahıslarla paylaşabilir. Kötü amaçlı yazılımlar içeren VPN uygulamaları, cihazınıza bulaşarak verilerinizi çalabilir. 

Bazı VPN'ler internet bağlantınızı yavaşlatarak deneyiminizi olumsuz etkileyebilir" dedi. Hükümet, sosyal medya platformlarının Türkiye'nin taleplerini karşılaması gerektiğini vurguluyor. 

Olumlu Gelişmeler Bekliyoruz

Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Uraloğlu, sosyal medya şirketlerinin Türkiye'ye yönelik bilinçli bir ayrımcılık yaptığını savundu. Hükümet olarak ifade özgürlüğüyle herhangi bir sorunlarının olmadığını belirten Uraloğlu, 

"Türkiye'nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir" dedi.

 Sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandığını belirten Uraloğlu, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin bu platformlarda istedikleri gibi hareket ettiğini dile getirdi. 

Uraloğlu, "Sosyal medya şirketleri bu alandaki tekel konumlarını siyaset, toplum mühendisliği projelerini hayata geçirmek için kullanmaktadır. Toplumsal barış için tehditlerini engellemek sansürcülük değildir" dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika: Meta Türkiye'de Instagram Erişim Engeli için Açıklama Yaptı! Instagram Açılacak mı?

Son Dakika: Meta Türkiye'de Instagram Erişim Engeli için Açıklama Yaptı! Instagram Açılacak mı?