Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Eskişehir Çi Börek Tarifi Nedir?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Eskişehir Çi Börek Tarifi Nedir?

Eskişehir’in Çi Börek tarifi oldukça ünlüdür ve herkes tarafından merak edilir. Peki Çi Börek nasıl yapılır? İşte tarifi için detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Eskişehir Çi Börek Tarifi Nedir?

Çi Börek lezzetiyle adından söz ettiren ve Eskişehir ile bütünleşmiş bir yemektir. Hamur işi olan Çi Börek tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız sizler için açıkladık! 

Eskişehir’in Meşhur Yemeği Çi Börek Nasıl Yapılır? Çi Börek Tarifi Nedir? 

Mutfağınızda yer alan yaygın malzemeler ile kısa sürede bu tarifi yapabilirsiniz. 20 dakika hazırlama, 15 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır. 

Malzemeler: 

(Hamur için) 

  • 3 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su 

(İçi için) 

  • 300 gram kıyma 
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Yarım çay bardağı su 

(Kızartmak için) 

Yarım su bardağı sıvı yağ 

Çi Börek Yapılışı 

cig-borek-nasil-yapilir-eskisehir-ci-borek-tarifi-nedir

İçini hazırlamak için önce derin bir kaba kıymayı, 1 adet soğanın rendelenmiş halini, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suyu koyun. Karışımı homojen hale gelene kadar yoğurun ve biraz sulu kalması için uğraşın. 

Ayrı bir kap içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı sirkeyi karıştırın. Hamurunuzu orta sert hale getirene kadar yoğurun mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerine az miktarda un dökerek merdane yardımıyla açın. İnce olmasına özen gösterin. 

Hamurun iç kısmına kıymalı harcınızdan koyup yayın. Hamurun sadece yarısına (yarım ay şeklinde) kıymayı koymalısınız ve elinizle iyice bulaştırmalısınız. Kıyma harcı gelmeyen hamur kısmını tutup kıymalı kısmın üstüne kapatın. 

Uç kısımlarını parmak uçlarınızla bastırarak birbirine yapıştırıp kapatın. Fazlalık kalan kısmı olursa bıçak ile fazla hamuru kesebilirsiniz. Derin bir tencere ya da tavada kızmış olan yağa hazırlamış olduğunuz hamurları atıp önlü arkalı kızartın.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Levent Ülgen Kimdir ve Nerelidir? NOW TV Kötü Kan Burhan Kaç Yaşındadır?

Levent Ülgen Kimdir ve Nerelidir? NOW TV Kötü Kan Burhan Kaç Yaşındadır?