İstanbul
PARÇALI BULUTLU
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Kim Kimdir? Can Kıraç Kimdir ve Nerelidir?

Can Kıraç Kimdir ve Nerelidir?

Can Kıraç kim olduğu ve nereli olduğu sıkça araştırılan ünlü iş adamı hayatını kaybetti hakkında biyografisi hazırlandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Kıraç Kimdir ve Nerelidir?

Can Kıraç, 22 Mayıs 1927'de Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği'nde Türkiye'nin ilk ziraat mühendislerinden Ali Numan Kıraç ve Semiha Kıraç'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. 

Mustafa Kemal Atatürk tarafından "Can" adı verildi. Çocukluğu, çalışmak amacıyla babasının taşındığı Eskişehir'de geçti.

Burada kardeşi İnan doğdu. İlköğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra kardeşi İnan ile beraber İstanbul'a giderek Galatasaray Lisesi'nde okudu ve 1946 yılında buradan mezun oldu. 

Can Kıraç

Yüksek öğrenimini 1950 senesinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bitirir. Üniversite döneminde, 1949- 1950 yılları arasında Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nun başkanlığını yaptı.

Öğrencilik yıllarında Koruk adlı bir dergi çıkardı ve TMTF'nin çıkardığı İnkılap ve Gençlik gazetesinde yazılar yazdı. Çalışma hayatına 29 Ağustos 1950'de Ankara'da Vehbi Koç'un kurduğu Koç Ticaret'in otomobil şubesinde başladı. 

1957 yılında Vehbi Koç'un İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki ticari faaliyetlerini sürdürmek ve geliştirmek amacıyla ortaklık olarak kurduğu Egemak şirketinde genel müdür yardımcısı olarak çalıştı ve bir yıl sonra şirketin genel müdürlüğüne atandı. 

Can Kıraç Kürsüde

1963 senesinde bu şirketin dergisi olarak Bizden Haberler'i kurdu ve bu dergi daha sonra tüm Koç Topluluğu'nu kapsayacak bir dergi haline geldi. 

1963'de tüm Koç şirketlerini aynı çatı altında toplayan Koç Holding'in kurucu ortakları arasında yer almış, 1968'de İstanbul'a geri dönerek Otomotiv Grubu'nun merkezinde çalışmaya başlamıştır.

Holding'in kuruluşunda ve gelişiminde aktif rol alan Kıraç, 1973 yılında holdingin icra kuruluna katıldı ve 1982 yılında Otomotiv Grubu Başkanlığı'na getirildi. 

Kıraç, 1984 senesinde de Holding'in idari komitesine atandı ve 1987 senesinde bu komitenin başkanı oldu. 

Vehbi Koç Vakfı'nın girişimiyle kurulan Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda görev aldı ve üniversitenin İcra Komitesi ve Mütevelli Heyeti üyeliklerinde bulundu. 1991 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrılarak Koç'taki 41 yılını tamamladı. 

Can Kıraç Profil

Kıraç'a 2006 senesinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından şeref üyeliği verildi. 2013 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verildi. 

2009 tarihinde Ankara Yıldız Rotary Kulübü tarafından Meslek Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Kıraç, İzmir Rotary Kulübü kurucu üyeliği ve başkanlığı, İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliği, TÜSİAD, Türk Eğitim Vakfı, TESEV, Galatasaray Eğitim Vakfı ve İstanbul Sanayi Odası kuruculuğu veya mütevelli üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 

Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü üyeliği bulunmaktadır. 

Can Kıraç Boydan Resmi

Can Kıraç, yabancı dil olarak İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır. İzmir'de tanıştığı İnci Atav Kıraç ile 1954 yılında evlenen Can Kıraç'ın Aslı ve Ali Numan adında iki çocuğu oldu. 

Eşini 2003 yılında teşhis edilen Alzheimer hastalığı nedeniyle 11 Ağustos 2019 tarihinde kaybetti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye- Çekya Maçı Saat Kaçta? Maç Hangi Kanalda Veriliyor? Milli Takım Yenemezse Ne Olur? 

Türkiye- Çekya Maçı Saat Kaçta? Maç Hangi Kanalda Veriliyor? Milli Takım Yenemezse Ne Olur?