İstanbul
PARÇALI BULUTLU
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Kim Kimdir? Arda Güler Kimdir ve Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Arda Güler Kimdir ve Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Arda Güler kim olduğu ve nereli olduğu merak edilen ünlü futbolcunun kaç yaşında gibi sorulan soruların cevaplarını detaylı olarak açıkladık.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arda Güler Kimdir ve Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde doğdu. 2024 yılına göre 19 yaşında. Türk milli futbolcudur.

La Liga takımlarından Real Madrid'de oynamaktadır. Güler, ilk milli takım golünü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 19 Haziran 2023 tarihinde Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Türkiye-Galler karşılaşmasında takım golünü attı. 

Bu golle 18 yaşındaki Güler, Türkiye adına resmi bir maçta gol atan en genç oyuncu olarak Türk futbol tarihinde yerini aldı. Arda Güler hangi takımda 2024? Arda, Fenerbahçe takımındadır.

Arda Güler Fenerbahçe Forması

2021 13 Ocak 2021 yılında Fenerbahçe takımıyla 2,5 yıllık profesyonel sözleşmeye imza attı. U19 Süper Ligi'nde Fenerbahçe formasıyla 19 maça çıktı ve takımına 7 gol ve 4 asistle katkıda bulundu. 

Fenerbahçe U19 Süper Ligi'ni 6. sırada bitirdi ve play-off oynama şansı elde etti. Arda Güler, Medipol Başakşehir U19 takımına karşı oynanan maçta 3 gol ve 1 asist kaydetti. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 6-0'lık galibiyetiyle sona erdi. 

Kasımpaşa U19 takımına karşı oynanan üçüncülük maçında takımına 1 gol ve 2 asistle katkıda bulundu. Fenerbahçe 5-1'lik skorla ligi üçüncü sırada tamamladı. Arda Güler turnuvada play-off gol kralı oldu. 

Arda Güler Fenerbahçe

2021-2022 Fenerbahçe formasıyla ilk maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda HJK Helsinki maçında çıktı. Süper Lig'deki ilk maçına ligin ikinci haftasındaki Antalyaspor karşılaşmasının 87. dakikasında Kim Min-Jae'nin yerine oyuna girerek çıktı. 

Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla ilk asistini bu maçta 89. dakikada Miha Zajc'a yapmıştır. Fenerbahçe maçı 2-0 kazanmıştır. 

17 Şubat 2022 yılında Slavia Prag ile oynanan UEFA Konferans Ligi play-off maçının 75. dakikasında Miha Zajc'ın yerine oyuna giren Arda, 83. dakikada Ferdi Kadıoğlu'na bir asist yaptı. Fenerbahçe maçı 3-2 kaybederek elendi. 

20 Şubat 2022 yılında Hatayspor ile oynanan lig maçına ilk 11'de çıkan Arda, etkileyici performansıyla Fenerbahçe'nin resmi x hesabında yer alan "maçın oyuncusu" anketinde yüzde 86,9 oyla maçın oyuncusu seçildi. 

Arda Güler Maçı

Maçın ardından Arda, takım arkadaşı Çağtay Kurukalıp ile birlikte FBTV'de yayınlanan maç sonrası programa katıldı. 

Duygularını sosyal medya hesabından paylaştı: "Tam 3 yıl önce bugün Fenerbahçemin ilk kapısından içeri girdim. 

İlk günden beri hayal ettiğim formayla bugün ilk kez ilk 11'de sahada olmak benim için büyük bir onur. 

Hayallerim için çok çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğim..." 13 Mart 2022'de Alanyaspor'a karşı oynanan lig maçının 74. dakikasında Mesut Özil'in yerine oyuna girdi. 

Arda oyuna girdikten 3 dakika sonra gol atarak eşitliği bozdu ve skoru 3-2 yaptı. Arda Güler profesyonel futbol kariyerinin ilk golünü attı. Bu gol aynı zamanda Arda'yı Fenerbahçe tarihinde en genç gol atan profesyonel futbolcu yaptı. 

Maçın 90+4. dakikasında Mërgim Berisha'ya asist yapmıştır. Karşılaşma 5-2 Fenerbahçe galibiyetiyle sona erdi. 

Arda Güler Real Madrid

17 Mart 2022 yılında aralarında Arda Güler'in de yer aldığı 6 futbolcu ile toplu imza töreni düzenlendi. Arda, Fenerbahçe ile olan anlaşmasını 3 yıl daha uzattı.

22 Nisan 2022 yılında Çaykur Rizespor ile oynanan lig maçının 45. dakikada oyuna girmiş ve 65. dakikada Enner Valencia'ya asist yapmıştır. Arda aynı sezon hem Süper Lig'de hem de U19 Süper Ligi'nde forma giydi ve U19 takımıyla çıktığı 8 maçında 4 gol atıp 4 asist gerçekleştirdi.

Süper Lig'de 12 maça çıktı ve 3 gol atıp 3 asist yaparak takımına katkı sağladı. Takımına 2 UEFA müsabakasında 2 asist ile katkıda bulundu. 

2022-2023 8 Ağustos 2022'de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus tarafından düzenlenen törenle 10 numaralı formasını teslim aldı. 

Arda Güler ve Ali Koç

Arda Dinamo Kiev Maçındaki Performansı (2022) 15 Ağustos 2022 yılında Kasımpaşa ile oynanan 2. hafta karşılaşmasının 69. dakikasında Enner Valencia'nın yerine maça dahil olmuştur. Bu maçın 86. ve 90+2. dakikalarında 2 gol attı. 

Fenerbahçe maçı 6-0 kazanmıştır. 3 Kasım 2022 yılında Dinamo Kiev ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi 6. hafta maçında 23. dakikada 1 gol attı ve 45+2. dakikada Willian Arão'ya asist yaparak Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi gruplarından lider çıkmasına yardımcı oldu. 

Arda ayrıca kariyerinin ilk Avrupa Kupası golünü atarak Fenerbahçe tarihinde Avrupa Kupalarında gol atan en genç oyuncu oldu. Arda ayrıca bu golle Avrupa Kupalarında (Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, Konferans Ligi) gol atan en genç Türk futbolcusu oldu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan'dan Kurban Bayramı'na En Büyük Zam O Ürüne Geldi! Fiyatları Uçtu!

Ramazan'dan Kurban Bayramı'na En Büyük Zam O Ürüne Geldi! Fiyatları Uçtu!