Künye İletişim
Facebook
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Now Tv Güncel Haberler Dikkat! Plakada Sahte Karekod Devri Başladı! Araba Sahiplerini Bekleyen Büyük Tehlike

Dikkat! Plakada Sahte Karekod Devri Başladı! Araba Sahiplerini Bekleyen Büyük Tehlike

Sürücüleri bekleyen büyük risk. Sahte kare kodlar büyük riskler barındırıyor. Tehlike kapıda!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkat! Plakada Sahte Karekod Devri Başladı! Araba Sahiplerini Bekleyen Büyük Tehlike

Yeni trafik yönetmeliği ile getirilen kare kod uygulaması beraberinde büyük tehlikeleri de barındırıyor. Öyle ki araç sürücülerinin çok dikkatli olması gerekiyor. Kare kod uygulaması ile trafik çalışanlarına büyük kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Bu şekilde arama ve sorgulama işlemleri oldukça kolaylaşmakta. Karekod uygulaması ile araçların genel durumu hakkında oldukça geniş bilgi edinilebilecek. 

Araçlarla ilgili yapılması gereken birçok işlem bulunmakta. Bu işlemler sürücü güvenliği için de oldukça önemli işlemlerdir. 

Bu işlemlere örnek olarak araç sigortası, araç muayenesi, araç hakkında alınan hukuki kararlar verilebilir. Bu işlemler tek bir hamle ile tespit edilebilecek. 

Trafik görevlileri bu kodlar sayesinde kod okutma yöntemi ile her türlü incelemeyi yapabilmektedir. Ve buna uygun işlemde bulunabilmektedir. 

Sahte Karekoda Ceza Büyük! 

Sürücüler yeni çıkarılacak plakalara araç kare kodlarını bastırmak zorunda kalacak. Bu kodlar araçların kimliği görevinde olacak. 

Yapılan kare kod baskıları sahte özellik gösterebilmekte. Araçlara baskılanan sahte kodlar araçların özelliklerini saklamak amacıyla yapılıyor. 

Durdurulan araçlarda sahte kod bulunması halinde birçok farklı yaptırım uygulanabilmektedir. Bu yaptırımlar para cezası olabileceği gibi aracın çekilmesine kadar da varabilmektedir. 

Sürücüler bu konuda yeterli bilgi verildiğini açıklayan trafik görevlileri bu cezalara af uygulanmayacağı yönünde uyarılarda da bulundu. 

Bu kapsamda sürücülere yazılan cezaların üst limitten uygulanacağı ve sürücülerin ehliyetleri dahil her türlü el koymanın yapılabileceği konuşuluyor. Sahte kodların sürücü talebine bağlı olarak yapılabildiği söyleniyor. 

Buna ek olarak bazı tamirhanelerde bu işlemin istemsizce yapılabildiği bildirilmekte. Yanlışlıkla olsa dahi sorumluluğun sorumluluk sürücüye ait olacak. Sürücülerin bu konuda oldukça dikkatli olması gerekiyor. 

İşlemler yanlışlıkla yapılmış olması sürücüleri cezadan kurtarmayacak. 

Düzenli Denetimler Kapıda! 

Getirilen yeni düzenleme kapsamında denetimlere ağırlık verileceği konuşuluyor. Getirilen yeni düzenlemenin halk için oldukça önemli olduğu açıklandı. Bu şekilde trafik güvenliğinin daha kolay sağlanması bekleniyor. 

Her şeyin halkın güvenliği için olduğunu açıklayan emniyet görevlileri yeniliklerin bazı zorluklarının olduğunun da farkında. 

Bu nedenle uygulama bir anda değil adım adım uygulamaya konulacak. Bu şekilde yeni kuralların uygulanmasının daha kolaylaştırılması gündemde.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araba Alışverişinde 300 Bin TL İndirim Fırsatı! İşte O Önemli Tarih!

Araba Alışverişinde 300 Bin TL İndirim Fırsatı! İşte O Önemli Tarih!