Konut Vergisi Muafları Belli Oldu! Kimler Vergi Ödemeyecek?

Konut vergisi muafiyeti şartları belli oldu! Kimler vergi ödemeyecek? Emekliler de muafiyet kapsamında mı? 2024 yılı konut vergisi hakkında tüm bilgiler burada!

Elden Para Sayma

Konut sahipleri için vergi oranları belirlendi ve bazı vatandaşlar vergi muafiyetinden yararlanabilecek. Geliri olmayan ev hanımları işsizler aylık alan emekliler gaziler engelliler ve şehitlerin dul ve yetimleri vergi ödemekten muaf tutulacak.

Vergi Muafiyeti Şartları:

Vergi Muafiyeti Hesaplama:

Vergi muafiyeti için belirlenen gelir sınırı her yıl yeniden belirleniyor. 2024 yılı için muafiyet sınırı 7.500 TL olarak belirlendi. Bu tutarın altında kira geliri elde edenler vergi ödemeyecek.

Yanlış Ücret Ödemelerinde Vergi İadesi:

Yanlışlıkla yapılan ücret ödemelerine ilişkin vergilerin geri alınması için 5 yıllık bir zaman aşımı süresi bulunuyor. Bu süre içerisinde yapılan hatalı ödemeler için vergi iadesi talep edilebilir.

Mart Ayında Vergi Ödemeleri Başlıyor:

Emlak vergisi ödemeleri Mart ayında başlayacak. Bu nedenle ev sahiplerinin vergi muafiyeti ve zaman aşımı süresi gibi konularda bilgi sahibi olması önem taşıyor. Emekliler de vergi muafiyetinden yararlanabilecekler.

Exit mobile version