Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Açılıyor: Ulaşım Süresi 15 Dakikaya İniyor

Kocaeli'de yeni tramvay hattı açılıyor! Şehir Hastanesi'ne ulaşım kolaylaşıyor. Günde 210 bin kişiye hizmet verecek.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak yeni tramvay hattının açılışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kocaeli şehir hastanesi tramvay hattı açılıyor ve ulaşım süresi 15 dakikaya iniyor durumda.

15 Dakikada Şehir Hastanesi’nde

Bakan Karaismailoğlu hattın hizmete girmesiyle birlikte Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşımın 15 dakikaya ineceğini söyledi. Günde 210 bin kişiyi taşıma kapasitesine sahip hattın 31 kilometre uzunluğunda olduğunu ve Kanal Yolu Turan Güneş Başaran FTR ve Şehir Hastanesi olmak üzere 5 istasyona sahip olduğunu belirtti.

Trafik Sıkıntısına Son

Bakan Karaismailoğlu projenin İzmitli vatandaşları trafik sıkıntısından kurtaracağını ve Otogar ile Plajyolu tramvay hatları arasında entegrasyon sağlayacağını ifade etti.

Türkiye’de Raylı Sistem Yatırımları

Bakan Karaismailoğlu bu projenin yanı sıra Türkiye genelinde toplam 416 kilometrelik kent içi raylı sistem projelerini başarıyla tamamladıklarını açıkladı. İstanbul Kocaeli ve Bursa’da 607 kilometrelik raylı sistem inşaatının devam ettiğini belirtti.

Büyükşehirlerde Raylı Sistemlere Önem Veriliyor

Bakan Karaismailoğlu büyükşehirlerde ulaşımın en verimli yollarından birinin metro ve tramvay gibi raylı sistemler olduğunu bu nedenle raylı sistem ağlarının geliştirilmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla şehir ve belediye ayrımı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Exit mobile version