Dolar Kurunda Şok Tahmin! 2024 Yılı Sonu Beklentisi Dudak Uçuklattı!

Dolar kurunda şok tahmin! Merkez Bankası 2024 yılı sonu dolar kuru tahminini açıkladı. Beklentileri altüst eden bu rakam doları olanları ve borçluları yakından ilgilendiriyor. Hemen okuyun!

Dolar

Dolar kurundaki sert yükseliş devam ederken Merkez Bankası’ndan 2024 yılı sonu dolar kuru tahmini geldi. 2024 Yılı Sonu Beklentisi Dudak Uçuklattı Beklentileri altüst eden bu tahmin doları olanları ve borcu olanları yakından ilgilendiriyor.

Dolar Sahipleri ve Borçlular Dikkat!

Merkez Bankası’nın Mart 2024 Piyasa Katılımcıları Anketi (TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi) sonuçları açıklandı. Ankete katılan 70 kişi ve kurumun dolar kuru tahmini dudak uçuklattı.

2024 Yılı Sonu Dolar Kuru 40.53 TL Tahmin Edildi!

Anket sonuçlarına göre 2024 yılı sonu dolar kuru beklentisi 40.53 TL olarak gerçekleşti. Bu rakam bir önceki ankete göre 51 kuruşluk bir artış anlamına geliyor. 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise 42.79 TL olarak belirlendi.

Dolar Kurunda 10.50 TL’lik Yükseliş Bekleniyor!

Açıklanan bu rakamlar bugünkü kur üzerinden dolar kurunda 10.50 TL’lik bir yükselişin öngörüldüğünü gösteriyor. Bu durum doları olanlar için sevindirici bir haberken dolar borcu olanlar için endişe kaynağı olabilir.

Unutmayın:

Bu rakamlar Merkez Bankası’nın anketinden elde edilen verilerden toplanmış olup yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır.

Exit mobile version