Mustafa Sönmez Kimdir ve Nerelidir? Halk TV Sunucusu

Mustafa Sönmez kim olduğu ve nereli olduğu? Merak edilen Halk TV sunucusu hakkında biyografisi hazırlandı.

Mustafa Sönmez 1955 yılında Van'da doğdu. 2024 yılına göre 69 yaşında. 1978 yılında Odtü İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Sönmez çeşitli sendikalarda uzman ve yönetici olarak çalıştı. 1980 yılında Demokrat gazetesinde başladığı gazetecilik mesleğini editör ve yazar olarak Anka Ajansı, Söz, Nokta, Para, Ekonomik Panorama, Skylife ve Ekonomik Forum'da bu şirketler üzerinden devam ettirdi. 

Türkiye Ekonomisi üzerine kitaplarının yanı sıra birçok dergide bilimsel makaleleri de yayımlandı.

1980 sonrasında çeşitli kurumlarda araştırmacı uzman olarak çalıştıktan sonra 1983 yılında Nokta dergisinin ekonomi editörü olarak medya sektörüne katıldı. Daha sonra birçok derginin genel yayın yönetmenliği görevini yürüttü. 

Mustafa Sönmez

1992 yılında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu bünyesinde araştırma birimi olan DİSK-AR'ın kurucu yöneticisi oldu. Uzun süre bağımsız olarak çalıştı ve kitaplar yazdı. 

2009 ve 2016 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi, Yurt Gazetesi, Sözcü Gazetesi, BirGün ve Hürriyet Daily News gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası için aylık sektörel araştırmalar yaptı. Ekim 2016'da Washington merkezli Al-Monitor haber sitesine haftalık yazılarıyla katkıda bulunmaya başladı.

Eylül 2019'dan bu yana Halk TV'de haftalık Parametre programına devam etmektedir. 

Mustafa Sönmez Profili

Çeşitli TV kanalları ve radyolarda yorumcu olarak yaptığı çalışmaların yanı sıra araştırma üretmeye ve kitap yayınlamaya devam etmektedir. 

Gazetecilik ve yazarlık çalışmalarına paralel olarak, ilki 1978 yılında olmak üzere, Türkiye ekonomisi ve siyaseti üzerine 30'a yakın kitap yayımladı.