Adnan Polat Kimdir ve Nerelidir? Babası Kim?

İş adamı Adnan Polat kim olduğu ve nereli olduğu merak ediliyor. Polat hakkında biyografisi hazırlandı. Polat Holding kurucusu olan babası İbrahim Polat yaşamını yitirdi.

Adnan Polat 23 Şubat 1953 tarihinde Erzurum'un Aşkale ilçesinde doğdu. Kendisi aslen Erzurum Aşkale'lidir. Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat'tır. Songül ve Murat adında iki kardeşi var. İstanbul Işık Lisesi'nden 1971 yılında mezun oldu.

Liseden sonra yüksek lisans eğitimi için ABD'ye gitti. 1976 yılında Long Island Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Mezun olduğu yıl Türkiye'ye geri dönen Adnan Polat, Polat Holding'e bağlı Polat İnşaat'ta şantiye şef yardımcısı olarak çalıştı.

1981 yılında başladığı Ege Seramik'te 10 yıl boyunca çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı.

1992-1996 yılları arasında Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1997 yılında Tayland Fahri Konsolosu olarak atandı. 18 Nisan 1999 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ancak seçilemedi.

Adnan Polat, 2001 yılında SERKAP Başkanlığı'na atandı. 2002 yılında ise Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı seçildi.

TÜSİAD, İKV ve İTO üyesi olan Polat, Ege Seramik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

İbrahim Polat Babası

1980 yılında Ayşe Polat ile evlenen Polat'ın Eda adında bir kız evladı ve Kerim adında bir oğlu vardır.

Adnan Polat, Mart 2006'dan Mart 2008'e kadar Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Mart 2008'de yapılan başkanlık seçimini kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nün 33. Başkanı oldu. 

7 Mart 2010 yılında yapılan Galatasaray Spor Kulübü Seçimli Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçimi kazanarak yeniden Galatasaray Spor Kulübü Başkanı seçildi.

Polat, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından topluma ve halka hizmet etmiş kişilere verilen İtalya Devlet Nişanı ile liyakatlandırıldı.

14 Mayıs 2011 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü'nde yapılan başkanlık seçiminde Ünal Aysal başkanlığa seçilerek görevi Adnan Polat'tan devraldı.

Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat 93 yaşında hayatını kaybetti. Now tv haber ailesi olarak Allahtan rahmet diliyoruz. 

İLGİLİ HABERLER