Türkiye’nin E-Ticaret Başarısı: 1,85 Trilyonluk Dev Adım!

Türkiye son dönemin en büyük e ticaret atılımını gerçekleştirdi. Bu atılımın büyüklüğü1.85 Trilyon değerinde!

Dünya çapında yaşanan pandemi süreci Türkiye de e ticareti büyük oranda canlandırdı. Ticaret gelirlerinde e ticaret alanının payı büyük. E ticaret alanı bu hızla devam ederse yakın zamanda ülke çapındaki en büyük ekonomik alan haline gelebilir.

Sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından yapılan açıklamada halkın e ticarete ilgisi büyük. E ticaret alanının birçok farklı alanda yer alması yeni iş kapılarının oluşmasını sağlıyor. Türkiye özellikle 2015 yılından itibaren bu alanda büyük yatırımlara sahne oldu. 

Şimdi o yatırımların meyvesini yeme vakti. Birçok yerli e ticaret şirketine sahip olan Türkiye de alana ilgi büyümeye devam ediyor. E ticaret sayesinde evden hizmet sağlanması büyük fayda sağlıyor. Bu şekilde alana katılım daha da kolaylaşması sağlanıyor.

E Ticaret Alanına Kadınların İlgisi Dudak Uçuklatıyor! 

E ticaret alanları yönetim gücünün bireyselleştirilmesine yaradı. Bu şekilde birçok kadın girişimci için ek iş alanı oluşmuş oldu. 

Öyle ki e ticaret yapan her 3 girişimciden biri kadın. Kadınların iş hayatına katılımlarını olumlu karşıladıklarını açıklayan sanayi ve teknoloji bakanı iş gücünün öneminden bahsetti.

turkiyenin-e-ticaret-basarisi-185-trilyonluk-dev-adim

E Ticaretin Avantajları Sayılmakla Bitmiyor! 

E ticaret halinde yapılan işlerin birçok farklı iş avantajları bulunuyor. Bunlardan ilki kişilere işyeri açma ve kira girdisinden kurtarması. 

E ticaret işletmeleri kendi evlerinden de hizmet sunabilmekte. Bir diğer avantajı ise birçok farklı iş kolunun oluşmasını ve mevcut iş kollarının etkinlik alanının artmasını sağlıyor. 

E ticaret sayesinde kargo şirketleri işlerinde yoğunluk yaşanırken yeni kuryelik alanlarının da çıkmasına katkı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER