Trump Suikasti Gelişen Ülkelerdeki Piyasaları ve Para Birimini Etkiledi!

Donald Trump’a açıklaması sırasında düzenlenen suikast, gelişen ülkelerdeki piyasaları ve para birimini etkilediği gözlemleniyor. Düşüşler art arda geldi işte detaylar!

ABD’de yapılacak seçimde Donald Trump’ın kazanma ihtimali, korumacı politika sürdüren ülkelerin para birimlerini olumsuz etkiliyor. 

Bu durum kötü haberlerin gelmesine sebep olabiliyor. 

Trump’ın başkan olduğu yıllarda dolar güçlenerek değer kazandı, Çin Yuanı gibi rakipler ise o dönem kontrol altındaydı. Tekrar kazanma olasılığı diğer para birimlerini risk altına alıyorken Trump’a düzenlenen suikast piyasaları alt üst ediyor. 

Para Birimlerinde Yüksek Düşüşler Var! 

ABD Başkan adayı Donald Trump’a yapılan suikast sonrası ilk işlem gününde piyasalarda hareketlilik görülüyor. Güney Afrika randı %0,6 geriledi. Meksia pesosu ise %0,8 değer kaybına uğradığı görülüyor. 

Güney Kore’nin para birimi Won, %0,7 düşüşle karşı karşıya kalıyor. Endonezya rupiahı %0,4, Tayland bahtı ise sekiz günde kazandığı parayı bir anda kaybediyor. 

Türk Lirası ise piyasaların kapalı olmasından dolayı bir düşüş gözlemlenmedi ve sınır işlem ile 33,05 seviyesinde devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER