Özgür Demirtaş ‘Ekonomide Tarih Yazıldı’ Diyen Necmettin Batırel’e Tepki Gösterdi!

Ekonomist Özgür Demirtaş, Necmettin Batırel’e tepki gösterdi. Ekonomide tarih yazıldı diyen Necmettin Batırel’e tepki geldi! İşte detaylar.

Türk Lirası hakkında zamanında ‘Şakkadanak 10 milyar dolar satarım herkes şaşırır’ diyerek tepki çeken Necmettin Batırel, gazetede yayınladığı köşe yazısıyla isminden bahsettiriyor. 

Köşe yazısında ekonomide tarih yazıldığını, bir senede dünyanın şapka çıkardığını söylüyor. Var olan bu yazıda detaylara yönelik Özgür Demirtaş tepkide bulundu! 

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye’nin ekonomisinin iyi olmadığını savunuyor. Savunma esnasında da beş farklı gerekçeyi sunuyor. 

İşte Demirtaş’a Göre Gerekçeler 

Beş farklı gerekçe ile Türk ekonomisinin iyi olmadığını kanıtlayan uzman Özgür Demirtaş, bu bilgileri sosyal medya hesabından paylaşıyor. 

Merkez bankasının bütün revizelerinin eritildiğinde dikkat çekiyor. Revizelerin eritildiğine Necmettin Batırel tarafından da değinildiğini söylüyor. 

Yine Batırel’in söylediğine göre NAS Ekonomi Politikası adı altında faizler enflasyonun altına indirildiğini belirtiyor. 

Karşılıksız para basımının ekonominin kötü olduğuna dair bir gerekçe olarak sunuyor. 

Dördüncü olarak öngörülemediği şekilde enflasyon yapılanlar sonucunda artık payladığını hatta patlamak ne kelime paramparça olduğunu vurguluyor. 

Son olarak ise yapılan hataların diyetinin ödendiğine dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER